Χρήστος Δάντης | Mpouzoukia.com
 


Μπουζούκια

Τραγουδιστές

Αρχική / Τραγουδιστές / Χρήστος Δάντης

Χρήστος Δάντης

Χρήστος Δάντης

Ο Χρήστος Βλαχάκης, γνωστός με το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο Χρήστος Δάντης, γεννήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου του 1966 στην Καισαριανή και είναι τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός!
Ο Χρήστος ξεκίνησε να παίζει μουσική στα 16 του χρόνια περνώντας από διάφορα σχήματα και παίζοντας διάφορα μουσικά είδη, rock,funk,metal κ.α.
Πέρασαν τέσσερα χρόνια μέχρι το πρώτο συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία από την οποία κυκλοφόρησαν τα maxi single “Turn on” και “Belly Dance”.
Την ίδια εποχή τραγουδούσε στο ΤΑΒΟΟ με τη Δήμητρα Γαλάνη και το Γιώργο Χατζηνάσιο. Τα επόμενα τρία χρόνια και αφού συνεχίζει να εμφανίζεται σε διάφορους μουσικούς χώρους, συμμετέχει στα ”10 Δεκάρια Νο 2” με δύο τραγούδια, τραγουδά με την Πωλίνα το ”Push Ups ” στον ομώνυμο δίσκο της και κυκλοφορεί τον πρώτο του προσωπικό άλμπουμ με τίτλο “Δακτυλικά Αποτυπώματα” το 1990, σε μουσική και στίχους Γιάννη Καραλή, το οποίο γίνεται πλατινένιο…!
Το 1991 κυκλοφορεί το χρυσό “Αμάν” από το οποίο ξεχωρίζει αμέσως το ομότιτλο τραγούδι που κυκλοφορεί σε 4 κράτη της Ευρώπης σε remix ενώ το vide clip παίζεται στα MTV και MCM συνοδευόμενο με ειδικό αφιέρωμα, αποσπάσματα από live εμφανίσεις και τη συνέντευξη του Χρήστου Δάντη στον Steve Blame τότε παρουσιαστή του ΜTV.
Οι πρώτοι πειραματισμοί του Χρήστου Δάντη με το λαϊκό τραγούδι, τον φέρνουν το 1993 στο άλμπουμ ” Άλα” ενώ τα πιο γνώριμα pop-rock ακούσματα του δημιουργούν μόλις ένα χρόνο αργότερα, το 1994, το άλμπουμ “4” που γίνεται χρυσό και στέλνει το “Κάποιος Σ’Αγαπάει” στο MTV για ακόμα μια φορά…!
Η συνάντηση του Χρήστου Δάντη και του Κώστα Τουρνά το 1998 επί σκηνής επισφραγίζεται με την κυκλοφορία του διπλού άλμπουμ με τίτλο “Τουρνάς – Δάντης Live” ή “Κρυφό Σχολειό”.
Το επόμενο άλμπουμ του Χρήστου Δάντη χρειάστηκε έντεκα μήνες προετοιμασίας στο στούντιο μέχρι το 1999 που κυκλοφόρησε “Το Παλιό Μου Παλτό”!
Εξαιρετικές συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του χώρου, ένας ακόμα χρυσός δίσκος, αλλά και το μεγάλο come back του Χρήστου Δάντη στην ελληνική pop-rock σκηνή.
Το 2001 κυκλοφόρησε το άλμπουμ “Το Δωμάτιο” που έγινε σύντομα πλατινένιο, από το οποίο ξεχώρισαν τα τραγούδια “Το Δωμάτιο”, “Δώσ’μου Φωτιά” και το ντουέτο “Χειμώνας είναι” με τον Νότη Σφακιανάκη.
Το Μάιο του 2003 επιστρέφει με το άλμπουμ “Ενα τραγούδι ακόμα” με τον συνθέτη των μεγάλων τραγουδιών Γιώργο Θεοφάνους.
Tο Μάϊο του 2004 ο Χρήστος Δάντης, έτοιμος για νέες επιτυχίες, κυκλοφορεί το άλμπουμ ”Maya Maya”.
Το Μάρτιο του 2005 το τραγούδι του “My number one” σε μουσική δική του και σε στίχους του ίδιου και της Ναταλίας Γερμανού επιλέγεται ως η επίσημη συμμετοχή της Ελλάδας στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Κίεβο της Ουκρανίας
και στις 21 Μαϊου 2005 κατακτά την κορυφή. Η Έλενα Παπαρίζου και το κομμάτι του Χρήστου Δάντη είναι και επισήμως Number One!
Τον Μάιο του 2005 ο Χρήστος Δάντης γράφει το δίσκο της Καίτης Γαρμπή με γενικό τίτλο «Έχω στα μάτια ουρανό» από όπου ξεχωρίζουν αμέσως τα τραγούδια «Άκουσε αγόρι μου», «Το ναρκωτικό μου», το ομότιτλο καθώς και το ντουέτο της Καίτης Γαρμπή με τον Χρήστο Δάντη «Spaciba baby».
Τον Νοέμβριο του 2005 κυκλοφορεί την τελευταία προσωπική του δουλειά με τίτλο «ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ» σε στίχους των Ναταλία Γερμανού, Βαγγέλη Κωνσταντινίδη, Βασίλη Γιαννόπουλου.
Η χειμερινή περίοδος 2005-2006 σηματοδοτείται από την εξαιρετικά επιτυχημένη συνεργασία του Χρήστου Δάντη με τον Νίκο Κουρκούλη στο ΓΚΑΖΙ.
«Μην πεις ποτέ» τιτλοφορείται το άλμπουμ που κυκλοφορεί το Δεκέμβριο του 2006. Μια πολυσυλλεκτική δουλειά σε μουσική των Χρήστου Δάντη, Κωνσταντίνου Παντζή, Σταμάτη Γονίδη, Αντώνη Στεφανίδη, Αχιλλέα Δαντίλη και στίχους των Αντώνη Βηλιώτη, Δημήτρη Τσάφα, Αγγελικής Μακρυνιώτη, Γιάννη Λιόντο, Σώτιας Τσώτου, Πάνο Φαλάρα, Αλέξανδρου Κασσιούλα, Ποσειδώνα Γιαννόπουλου.
Λίγες μέρες μετά, κυκλοφορεί το cd single με τίτλο “No Madonna” το οποίο περιέχει το ομώνυμο τραγούδι αλλά και το τραγούδι “Bleeding” που είναι η αγγλική version της μεγάλης επιτυχίας “Ματώνω”.
To 2007 κυκλοφορεί το διπλό του άλμπουμ με τίτλο “Dantis Rock + Live” και το 2008 επιστρέφει με το νέο άλμπουμ, «Εκτός Τροχιάς».
Στο άλμπουμ αυτό συναντά και πάλι την Ελεάνα Βραχάλη και συνυπογράφουν 5 τραγούδια με πρώτο το ομότιτλο «Εκτός τροχιάς» και ακολουθούν τα «Ζω και επιμένω», «Είμαι εγώ παιδί», «Κάνε τη διαφορά» και «Υποχωρώ».
Ο φίλος και συνεργάτης του πολλά χρόνια,ο Βαγγέλης Κωνσταντινίδης δηλώνει την παρουσία του και σε αυτή τη δουλειά του Δάντη με τρία κομμάτια «Μόνος μου γυρίζω», «Δεν αξίζει» και «Κάθε βράδυ στις 8».
Ο Δημήτρης Τσάφας γράφει το «Χιόνι» ενώ το τραγούδι που κλείνει τη νέα δισκογραφική δουλειά του Χρήστου Δάντη είναι το «Τόση αγάπη» σε μουσική και στίχους του Νίκου Φανουράκη, που περιέχεται και στο άλμπουμ των ΖΗΜΙΑΑ «Ένα αστέρι».
Δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ, ο Χρήστος Δάντης επιστρέφει με ένα άλμπουμ που κινείται στους αγαπημένους ήχους του Ροκ.
Το άλμπουμ «Σκοτώνω» περιλαμβάνει 9 ιδιαίτερα τραγούδια την μουσική των οποίων στα περισσότερα υπογράφει ο ίδιος αλλά και ο Στέφανος Κόκκαλης και ο Γιώργος Σαμπάνης. ..!
Ο Χρήστος Δάντης δεν παύει να μας εκπλήσσει και να μας συγκινεί! Η ομότιτλη μπαλάντα «Σκοτώνω» έχει ήδη αρχίσει να κατακτά τα ραδιοφωνικά charts ακολουθώντας έτσι την επιτυχία του προάγγελου του άλμπουμ «Πάμε για ρεφρέν»
Το 2011 κυκλοφόρησε το άλμπουμ ”Τα δικά μας τραγούδια”!
Τον Φεβρουάριο του 2012, κυκλοφόρησε, το νέο τραγούδι που ερμηνεύει ο Χρήστος Δάντης με τον τίτλο “Μοναξιά μου για πες”, σε στίχους της Νίκης Παπαθεοχάρη και σε μουσική του Χρήστου Δάντη.
Μάλιστα, ο Χρήστος Δάντης, ανακάλυψε πως το single κυκλοφόρησε στο Internet από την εταιρία Sony music, χωρίς να τον ενημερώσει κανείς, κάτι που εξόργισε τον ίδιο.
Το 2012 κυκλοφόρησε το Dantis Hits. Πρόκειται για ένα μοναδικό ταξίδι αναμνήσεων που ξεκινά από τα «Δακτυλικά αποτυπώματα» μέχρι και το σήμερα αφού περιλαμβάνει και δύο ολοκαίνουρια τραγούδια.
Το πολυαναμενόμενο Best of του Χρήστου Δάντη αποτελείται από 2 cd που περιέχουν τα τραγούδια που αγαπήσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Σε αυτό το ταξίδι θα ακούσουμε αγαπημένα ντουέτα αλλά και μοναδικές στιγμές από τις live εμφανίσεις του.
Το 2013 κυκλοφορεί το νέο του single “Μια φορά κι έναν καιρό”.
Το 2015 κυκλοφορεί νέο CD με τίτλο ''Το Τσουβάλι'' και το 2017 επιστρέφει με ένα δυνατό και πάλι CD με τίτλο ''Έχεις εμένα''.


Δισκογραφία:
1990: ΔΑΚΤΥΛΙΚΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ 
1991: ΑΜΑΝ
1992: ΑΜΑΝ
1993: ΑΛΑ
1994: 4
1995: ΤΑΜΑ
1996: ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ
1997: ΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ
1998: Χ Δαντης Κ Τουρνας (Live)
1999: ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΜΟΥ ΠΑΛΤΟ
2000: SAFE SEX
2001: ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ
2003: ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΚΟΜΑ
2004: MAYA MAYA 
2005: ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ
2006: ΓΙΑ ΣΕΝΑΝΕ ΜΠΟΡΩ
2006: ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΟΤΕ
2006: BEST
2007: NO MADONNA (SINGLE)
2007: ROCK + LIVE
2008: ΕΚΤΟΣ ΤΡΟΧΙΑΣ
2010: ΣΚΟΤΩΝΩ
2011: ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
2012: DANTIS HITS
2015: ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ
2017: ΕΧΕΙΣ ΕΜΕΝΑ

Σχόλια

Τελευταία Νέα